Størrelsesguide

Laster...

Er du i tvil om hvilken størrelse ring, halskjede eller armbånd du skal bruke? På denne siden vil vi veilede deg i å finne størrelsen din.

 

Størrelsesguide for ringer

Når du trenger å kjøpe en ring, enten til deg selv eller som en gave, er det selvsagt viktig at du får riktig størrelse bestilt. Fingrene varierer i omkrets fra finger til finger og i noen tilfeller også fra hånd til hånd. Derfor bør du alltid måle nøyaktig på den fingeren du vil at ringen skal passe. Samtidig kan fingerstørrelsen påvirkes av vind og vær; vanligvis vil fingrene "hovne opp" i varmt vær og miste omkrets i kulden, så det er alltid best å måle ringestørrelsen når du er i ro ved romtemperatur.

 

Godt å vite før du måler størrelsen

Justerbare ringer og ikke-justerbare ringer

Noen smykkemerker produserer det som kalles justerbare ringer. Dette betyr at ringen vil ha en liten åpning på undersiden med overlapping, slik at du kan justere størrelsen på ringen selv ved å trekke sidene fra hverandre eller skyve dem mot hverandre. Derfor er det lettere å finne riktig størrelse med justerbare ringer, ettersom du ganske enkelt kan justere hvor nær den skal passe rundt fingeren.

Imidlertid er de fleste ringene ikke justerbare, dvs. at båndet på ringen ikke er ubrutt. Med ubrutte ringer er det spesielt viktig at du får riktig størrelse målt, da de ikke kan justeres i omkrets.

 

Størrelsesforskjeller for ringer med smale ringbånd og brede ringbånd

Avhengig av om du leter etter en ring med et smalt ringbånd eller et bredt ringbånd, vil det ofte være en liten forskjell i størrelsen når du velger. Med ringer som har et smalt ringbånd, vil den ideelle størrelsen som oftest være akkurat den du har målt, dersom du måler fingeren akkurat på stedet der ringen skal sitte. Med ringer som har et bredt ringbånd, vil det ofte være best å bestille en størrelse større enn den du har målt, da det brede ringbåndet dekker et større område av fingeren enn ringen med et smalt ringbånd. Dette er fordi fingeren din ikke har samme omkrets overalt. 

Nedenfor kan du se et eksempel på en ring med et smalt ringbånd og et bredt ringbånd.

 

 

eksempel på ring med smalt ringbånd og ring med bredt ringbånd

 

Slik måler du ringstørrelsen din

Du kan måle ringestørrelsen din på to forskjellige måter. Begge metodene krever bruk av en linjal eller et målebånd slik at du kan lese riktige mål.

 

Metode 1 - måling av diameteren på en eksisterende ring

Dersom du allerede har en ring hjemme som er lik størrelsen til fingeren den nye ringen skal være på, kan du måle innerdiameteren på ringen og deretter dekode størrelsen din på størrelsestabellen nedenfor. Som vist i illustrasjonen nedenfor, er den indre diameteren, avstanden fra den ene innersiden av ringen til den andre, på det bredeste punktet av ringen. Vær oppmerksom på at diameteren må konverteres til millimeter slik at du kan dekode størrelsen på skjemaet lenger nede.

 

sådan måler du din ringstørrelse 

størrelsesguide til ringe

 

 

Metode 2 -Måling av fingeren som ringen skal sitte på

Dersom du ikke har en ring allerede, kan du måle med metode 2, eller dersom ringen din skal sitte på en annen finger, kan du måle omkretsen av fingeren på stedet der den nye ringen skal sitte. 

Det beste tidspunktet for å ta ringmål er når du er i ro og i romtemperatur. Dette er grunnet faktumet at din finger kan “hovne opp” eller miste omkrets, når den påvirkes av forskjellige temperaturer eller aktivitet. Når dette skjer, så vil målet ikke være nøyaktig.

 

Du måler ringstørrelsen din ved å spinne et lite snor eller lignende rundt fingeren, på stedet der den nye ringen skal sitte. Strengen skal passe tett rundt fingeren, uten å presse hardt inn i huden. Merk deretter med en penn på snoren, slik at du kan måle avstanden med en linjal etterpå. Millimeter av fingerens omkrets konverteres direkte til størrelsen du trenger. Som eksemplet nedenfor viser, tilsvarer en omkrets på 50 mm en ringstørrelse 50.

 

Sådan måler du din ringstørrelse på din finger

 

Oversikt over ringstørrelse konverteringer:

Omkrets på 4,5 cm = 45 mm = Str. 45

Omkrets på 4,6 cm = 46 mm = Str. 46

Omkrets på 4,7 cm = 47 mm = Str. 47

Omkrets på 4,8 cm = 48 mm = Str. 48

Omkrets på 4,9 cm = 49 mm = Str. 49

Omkrets på 5 cm = 50 mm = Str. 50

Omkrets på 5,1 cm = 51 mm = Str. 51

Omkrets på 5,2 cm = 52 mm = Str. 52

Omkrets på 5,3 cm = 53 mm = Str. 53

Omkrets på 5,4 cm = 54 mm = Str. 54

Omkrets på 5,5 cm = 55 mm = Str. 55

Omkrets på 5,6 cm = 56 mm = Str. 56

Omkrets på 5,7 cm = 57 mm = Str. 57

Omkrets på 5,8 cm = 58 mm = Str. 58

Omkrets på 5,9 cm = 59 mm = Str. 59

Omkrets på 6 cm = 60 mm = Str. 60

Omkrets på 6,1 cm = 61 mm = Str. 61

Omkrets på 6,2 cm = 62 mm = Str. 62

Omkrets på 6,3 cm = 63 mm = Str. 63

Omkrets på 6,4 cm = 64 mm = Str. 64

 

 

Størrelsesguide til halskjeder

Vi opplever at de fleste har en preferanse når det gjelder hvor lang halskjeden deres skal være, altså hvor langt nede på brystet kjedet skal sitte. Dersom du tenker på det, vil du sannsynligvis kunne nikke i erkjennelse av at du foretrekker hvor halskjedet ditt skal sitte, og derfor er det selvfølgelig viktig å få den perfekte lengden bestilt for deg. 

Det kan imidlertid være vanskelig å se fra produkt- og inspirasjonsbilder, eller fra et centimetermål, hvor langt et halskjede faktisk vil være når det sitter på nakken. Dette skyldes spesielt at vi alle er unike når det gjelder nakkens omkrets og lengden på overkroppen, noe som betyr at et halskjede ikke sitter nøyaktig likt på alle.

 

Hvordan finne den perfekte halskjedelengden

Halskjeder måles i centimeter basert på kjedets fulle omkrets. Dette betyr at dersom et halskjede måler 40 cm, vil avstanden fra baksiden av nakken din til hvor kjedet sitter på brystet være omtrent 18 cm, dvs. litt under halvparten. I illustrasjonen nedenfor vil du se en oversikt over hvor på brystet et halskjede vil sitte basert på dimensjonene. Vær imidlertid oppmerksom på at dette bare er en veiledende guide, og at små avvik kan oppstå, avhengig av nakkeomkrets og overkroppslengde.

 

længde- og størrelsesguide til halskæder

 

 

Størrelsesguide for armbånd og ankelkjeder

Siden vi alle er formet annerledes, vil håndledd og ankler ha vidt forskjellige omkretser, noe som kan gjøre det vanskelig å vite om et armbånd eller et ankelkjede vil passe deg i størrelse. Mange armbånd og ankelkjeder vil derfor ha justerbare lås slik at du kan løsne eller stramme dem slik at de passer akkurat deg. Imidlertid har ikke alle armbånd og ankelkjeder en justerbar lås, og det er derfor det er en god ide å måle omkretsen på håndleddet eller ankelen. På denne måten sørger du for at det nye armbåndet eller ankelkjeden ikke sitter for stramt eller for løst på deg.

 

Slik finner du den perfekte lengden på armbånd og ankelkjeder

Du estimerer størrelsen på et armbånd eller et ankelkjede ved å først måle omkretsen i centimeter rundt håndleddet eller ankelen. Du kan enten bruke et målebånd eller bruke en streng og en linjal. Vær OBS på at målebåndet sitter tett rundt håndleddet eller ankelen, men uten trykk. Når du har målet ditt, legger du vanligvis til ca. 2 cm, og du har størrelsen din. Dersom omkretsen på håndleddet ditt måler for eksempel 14 cm, vil din ideelle armbåndsstørrelse være 16 cm.  

Avhengig av om du vil at armbåndet eller ankelkjedet skal sitte tett eller løst, kan du legge til eller trekke litt fra 2 cm.

 

Fortsatt i tvil?

Du er alltid velkommen til å kontakte vårt kundeservice team for ytterligere og personlige veiledninger til smykker og smykkestørrelser. 

 

 

Vi vil gjerne innsamle cookies

Vi bruker informasjonskapsler for trafikklogg til å identifisere hvilke sider som brukes. Dette gjør det mulig for oss å forbedre vår hjemmeside, så den bedre imøtekommer behovet til våre besøkene, og forbedrer opplevelsen på hjemmesiden. Les mere her

Hvilken modus foretrekker du?

Produktet ble lagt i handlekurven