Find din fødselssten

Laster...

På denne siden har vi laget en guide for deg som er interessert i å lære om og finne din egen fødselsstein, eller for deg som trenger å kjøpe et smykke i gave som skal ha en dypere symbolsk mening for personen du kjøper gaven til.  

Hva er en fødselsstein/månedstein?

Fødselssteiner, med sine vakre farger og egenskaper, er knyttet til måneden du ble født i, og faktisk har edelstenene blitt assosiert med månedene i hundrevis av år. Akkurat som stjernetegn er fødselssteinen din et unikt symbol på personlighetstrekkene dine. Derfor har fødselssteiner blitt til veldig populære gaver til viktige mennesker i livet, som mor, partner eller venn ved spesielle anledninger.

 

Opprinnelsen til fødselssteiner

Det antas at fødselssteinene har sin opprinnelse i de bibelske skriftene, ettersom referanser til månesteiner er funnet i 2. Mosebok i Det gamle testamentet. Det gamle testamentet nevner at Moses 'bror, ypperstepresten Aron, bar et brystplate med 12 edelstener som representerte hver av de tolv klanene i Israel på den tiden. De bibelske versene om Arons smykkede brystplate leser slik:

På det skal du sette fire rader med steiner i innfatning. I den ene raden skal det være en rubin, en topas og en smaragd, i den andre raden en turkis, en safir og en diamant, i den tredje raden en opal, en agat og en ametyst og i den fjerde raden en krysolitt, en onyks og en jade. De skal settes i innfatninger av gull. De tolv steinene skal bære navnene på Israels sønner, en for hvert navn. På hver stein skal navnet på en av de tolv stammene være inngravert, slik som i et signet.” (Andre Mosebok, kapittel 28, vers 17-21)

Fra versene om Aron i 2. Mosebok, et sted mellom det første og det femte århundre e.Kr., ble den antikke historikeren Josephus (37-100 e.Kr.) og teologen Hieronymus (347-420 e.Kr.) kreditert for å ha opptaget sammenhengen mellom de 12 edelstenene med de 12 stjernetegnene. Sekulært antas det at den opprinnelige ideen med de 12 fødselssteinene var at man skulle bære hver av steinene i den tilsvarende måneden som steinen tilhørte. På denne måten kunne man overføre steinens egenskaper og krefter til seg selv.

På 1700-tallet i Polen ble ideen bak fødselssteinene til slik vi kjenner til den i dag. Dette er fordi jødiske edelstenhandlere begynte å selge dem basert på folks fødselsmåneder. Forbindelsen til en persons fødselsmåned ble smidd av National Association of Jewellers i 1912 i USA.

Siden den gang har det ikke skjedd noen større endringer i fødselssteinshistorien. Imidlertid er det små variasjoner mellom fødselssteinene fra land til land, for eksempel er det en liten forskjell mellom fødselssteinene i USA og Storbritannia.

Som et utgangspunkt har hver måned bare en fødselsstein, men det er noen få måneder som har fått flere fødselsstein, ettersom egenskapene deres også er knyttet til personlighetene som forekommer i disse månedene. De fleste som blir født i en måned med flere fødselssteiner, velger vanligvis en av steinene, den steinen som de føler best samsvarer med deres egen personlighet. Noen velger imidlertid også flere steiner dersom de føler at alle steinene i den måneden samsvarer med forskjellige aspekter av deres personlighet.

 

De 12 fødselssteinene

Januar fødselsstein - Granat steinens betydning

Granatsteinen er fødselssteinen for deg som ble født i januar-måneden. Steinen er spesielt kjent for sin røde farge, selv om steinen faktisk også finnes i mange andre farger som grønn, rosa, oransje og lilla. Steinen fikk dette navnet fordi den i sin rå form lignet på et granateplefrø. Granater refererer til en gruppe steiner hvor alle steinene i gruppen er veldig like i sammensetningen. Tradisjonelt sett er almandin og pyrop granater mest populære for moderne smykkedesign. Dette er fordi de oftere enn andre granatstein har en klar rød farge. Pyrop-granaten er spesielt kjent for å alltid ha en fantastisk rød farge og høy grad av gjennomsiktighet, og derfor blir steinen ofte fasettert slik at den glitrer på en ideell måte i et smykke.

Granat sten i rå form som cabochon og med facetter

Granatsteinen symboliserer viljestyrke, energi og selvtillit. Siden individer født i januar-måneden pleier å være spontane og villige til å takle enhver utfordring som kommer deres vei, er granaten den perfekte edelstenen til å beskytte dem mot uforutsette utfordringer i livet. I tillegg til å være et vakkert tilbehør, kan et granatsmykke være en påminnelse om at selv når livet er vanskelig og ikke går som planlagt, bør du fortsette å kjempe for deg selv, dine lidenskaper og for de du er glad i.

 

Februar fødselsstein - Ametyst steinens betydning

Ametyst er fødselssteinen for deg som ble født i februar måneden. Ametyst er en av de tradisjonelle edelstenene og er spesielt kjent for sin fantastiske lilla farge som kan variere i tone fra helt lys lilla til veldig mørk eller blå-lilla. Myter om ametysten forbinder steinen med guden Dionysos fra gresk mytologi, som var guden for vin og ekstase, og man trodde derfor at ametysten kunne beskytte brukeren mot alkoholforgiftning. Andre mente at ametysten kunne holde den som bærte på den klar i tankene og sterk under forretningsforhandlinger eller i kamp. I tillegg representerer ametyst fred og ro, og det har i århundrer vært en viktig edelsten i religiøse sammenhenger så vel som dekorasjon i smykker for de kongelige.

ametyst sten i rå form som caobochon og med facetter

Mennesker med ametyst som sin fødselsstein er kjente for å være intelligente og for å ha stor forretningssans. De er ofte veldig positive og optimistiske, og har gode intensjoner ved alle sine handlinger. De er flinke til å lytte til andre og være hjelpsomme der det trengs. Samtidig er de flinke til å snakke med andre mennesker, spesielt dersom de er bekymret. Ettersom folk født i februar ofte er opptatt av å nå sine mål og ta vare på andre, er et ametyst smykke den perfekte påminnelsen om å også huske å ta seg tid for seg selv, holde sinnet rolig og se livet i det lange løp. 

 

Mars fødselsstein - Akvamarin steinens betydning

Dersom du ble født i mars, er akvamarinen din fødselsstein. Steinen er kjent for sin vakre grønnblå farge som den kan ha forskjellige toner av, hvorav mørkblå er den mest sjeldne. Akvamarinen har hatt forskjellige betydninger over tid. Myter fra eldgamle kulturer sier at steinen kunne beskytte sjømenn på deres farlige reiser, mens det i middelalderen ble antatt at den beskyttet mot forgiftning, og i romersk kultur ble et frø kuttet i edelstenen for å forene fiender til tross for deres forskjeller.

blå akvamarin sten i rå form som cabochon og med facetter

Det sies derfor at mennesker med akvamarinen som fødselsstein er flinke til å holde seg rolige i alle situasjoner, akkurat som havet er rolig på en vindstille dag. De er dyktige i å formidle sin indre fred til de rundt seg, og i tillegg er de kjent for å være gode til å kommunisere med andre. De blir spesielt verdsatt for sin ærlighet og medfølelse, og de er i stand til å se en situasjon fra flere sider før de danner seg en mening og tar en beslutning. Akvamarine smykker er derfor det perfekte symbolet på evnen til å lytte, tenke klart og være rolig i pressede situasjoner.

 

April fødselsstein - Diamant steinens betydning

Hvis du har bursdag i april, er den velkjente diamanten din fødselsstein. Diamanter er ekstremt hardføre og på Mohs hardhetsskala har de en hardhet på 10 av 10. Dette betyr at diamanter bare kan kuttes av materialer som består av samme hardhet som dem selv. På grunn av dette er diamanter ideelle for å dekorere smykker med. Diamanten har også en uovertruffen evne til å reflektere lys, noe som har bidratt til å gjøre den til en av favorittstenene til smykker. Diamanter dannes under enormt trykk omtrent 160 km under jordoverflaten, hvorpå de kastes ut fra jordens indre av vulkanutbrudd, og lander på jordoverflaten der mennesker kan finne dem.

diamant i rå form med brilliant facetter og i en ring

Med sin utrolige styrke og fantastisk reise, er det ikke rart at personer født i april er forbundet med lignende egenskaper. Mennesker med diamanten som fødselsstein er kjent for å være sta og målbevisste, de vet hva de vil, og ingenting kan hindre dem i å nå sitt mål. De er villige og har mot i livet - selv når ting ikke går etter planen. Diamanten er et symbol på at individer født i april er pålitelige, lojale mot venner og familie og villige til å kjempe for de de elsker. Det er et symbol på en sterk person med et urokkelig moralsk kompass som verdsetter gjensidig tillit, respekt og sannhet fremfor alt annet. På grunn av diamantens uovertrufne evne til å glitre og reflektere lys, er folk født i april også spesielt glad i alt som glitrer og er luksus.

 

Mai fødselsstein - Smaragd steinens betydning

Folk født i mai har smaragd som sin fødselsstein. Smaragd er kjent for sin fantastiske frodige grønne farge, selv om den også kan forekomme i andre toner som gulgrønn eller blågrønn. En myte fra antikken peker på smaragden som dronning Cleopatras personlige favoritt edelsten og en annen legende sier at smaragden var en av de fire steinene som ble gitt til kong Salomon av Gud som ga ham makten til å herske over hele skapelsen. Andre myter sier at hvis du plasserte en smaragdstein under tungen din, ville du kunne se inn i fremtiden og at den kunne kurere sykdommer og beskytte mot ond magi. 

smaragd i rå form som cabochon og med facetter

Smaragdens frodige grønne farge symboliserer vekst og nye tider. På grunn av nettopp dette er folk som er født i mai kjent for å være medfølende og nådige. De er flinke til å ikke fokusere på folks forskjeller og er flinke til å finne noe de har til felles. Med disse evnene søker familie og venner ofte gode råd fra folk født i mai. Smaragden er også knyttet til kjærlighet, og derfor er mennesker med smaragd som fødselsstein ofte også romantikere og dyp tenkere som søker livslange sjelevenner. De søker etter sannhet og verdsetter ærlige forhold. I tillegg pleier smaragdpersonligheter å være introverte. Dersom du blir venn med noen som er født i mai, er det derfor stor sjanse for at de vil bli en viktig del av livet ditt for alltid. Fordi mennesker med smaragd som fødselsstein er veldig innsiktsfulle og klare over andres følelser, glemmer de noen ganger å tenke på seg selv. Derfor er et smaragdsmykke også den ideelle påminnelsen for folk født i mai slik at de husker på å koble av med litt ‘meg tid’ imellom.

 

Juni fødselsstein - Alexandritten, Månestenen, og Perlens betydning

Hvis du ble født i juni, har du tre fødselsstein å velge mellom. Alexandritten, månestenen og perlen har felles egenskaper, men har også sine forskjeller, og det er derfor du bør velge juni-fødselssteinen som passer best til din personlighet. Alternativt kan man velge to eller alle tre dersom egenskapene til alle edelstenene passer med de forskjellige aspektene av ens personlighet. Vanligvis er individer født i juni kjent for sin entusiasme og klare sinn, egenskaper knyttet til alle tre edelstenene.

Alexandrittens betydning

Alexandrite er for noen en mindre kjent edelsten, men den er utrolig på sin egen måte, siden den har evnen til å endre farge avhengig av hvilket lys den blir sett i. Denne egenskapen har gitt opphav til uttrykket "smaragd om dagen, rubin om natten". Derfor har mennesker med alexandrite som fødselsstein et utrolig skarpt øye for å observere og analysere situasjoner og mennesker rundt seg fra flere sider. Dersom en person med alexandrite-personlighet merker et problem, vil de sannsynligvis allerede være i ferd med å finne en løsning på problemet. Derfor er et alexandrite-smykke det ideelle symbolet på å holde oversikt og se ting fra flere sider selv i vanskelige situasjoner.

grøn alexandrit sten i rå form som caochon og facetteret under to forskellige lys

 

 

Månestenens betydning

Månestenen er kjent for sin glitrende perlemorlignende overflate og kommer i flere forskjellige farger som gul, rosa, fersken, grønn, lyseblå, grå og hvit. Det sies at månestenen ble oppkalt etter den romerske historikeren, naturhistorikeren og militærlederen Plinius den eldre (23-79 e.Kr.). Plinius hevdet at månestenen endret farge avhengig av månens fase. I noen kulturer trodde man også at månestenene var egentlig små månestykker som hadde falt fra himmelen. På grunn av forbindelsen mellom månestenen og månen og dens faser, er det kjent at mennesker med månesten som fødselsstein har skarpe instinkter, og derfor bør de alltid lytte til deres intuisjon. De har en enestående evne til å ta den rette avgjørelsen til rett tid. Et smykke med månesten er derfor det perfekte symbolet på evnen til å lytte til sin egen indre stemme, spesielt når en viktig beslutning må tas.

hvid månesten i rå form som cabochon og med facetter

 

Perlens betydning

Selv om perlen kommer med forskjellige utseender å velge mellom og kommer i forskjellige former, er den i sin mest ikoniske form kjent for å være rund og for å ha en skinnende kremfarget overflate. Gjennom renessansen var perlen et symbol på adelen, den ga prestisje og den ble spesielt brukt av kongelige figurer. Mytologiske historier refererer til perlen som havfruetårer, engler eller små månestykker som hadde falt i dypvannet. Med denne historien er mennesker med perlen som fødselsstein derfor kjent for å være spontane og dyktige til å håndtere nye situasjoner. De elsker å reise og oppleve, selv om det innebærer å dra til steder hvor de er helt vekk fra kjente omgivelser. Derfor er et perlesmykke et flott symbol på naturlig skjønnhet og evnen til å navigere i nye spennende situasjoner og omgivelser.

forskellige typer perler fra havvand og ferskvand

Juli fødselssteinen - Rubin steinens betydning

Rubinen er fødselssteinen for deg som ble født i juli måneden, og er en av de mest berømte edelstenene. Den er spesielt assosiert med sin ikoniske blodrøde farge, selv om den også kan forekomme i andre røde toner. Rubinen er også kjent for å være 'juvelen til konger' fordi den over tid ble brukt spesielt av adelen for å symbolisere makt og velstand. Det ble antatt at hvis rubinen ble brukt et sted over hjertet på venstre side av kroppen, ville den beskytte brukeren og hjemmet mot sykdommer og trusler. Blant de gamle burmeserne ble det også antatt at rubinen hadde beskyttende egenskaper, men i stedet for å bære steinen som smykker, måtte man kutte steinen inn under huden, hvor den kunne beskytte en person i kamp.

rubin i sin rå form som cabochon og med facetter

Mennesker med en rubin personlighet elsker å være i sentrum og kan ha en tendens til å bli involvert i drama. De elsker vanligvis å synge, danse, spille instrumenter eller spille, eller å opptre på andre måter foran andre mennesker. De har høy selvtillit som ofte gjør dem til ideelle ledere. I tillegg er mennesker med rubin som fødselsstein kjent for sin lidenskap og kjærlighet, ikke bare i romantiske forhold, men i alle andre aspekter av livet. De har en energisk væremåte som ofte fortryller andre mennesker rundt dem. Sist men ikke minst, folk med rubin som fødselsstein er ikke flinke til å sitte stille for lenge, de søker alltid etter nye eventyr og er handlingsorienterte. Et smykke med rubin er derfor den perfekte påminnelsen om å leve livet med lidenskap, søke nye eventyr og ta lederansvar når situasjonen krever det.

 

August fødselsstein - Peridot steinens betydning

Dersom du ble født i august, har du peridotsteinen som din fødselsstein. Peridotsteinen er kjent for sin vakre grønne til gulgrønne farge, og på grunn av dette forveksler noen denne steinen med smaragden. I flere århundre ble det antatt at Tysklands "Hellige Tre Kongers" skulptur i Cologne Katedralen var dekorert med 200 karat smaragder, som faktisk viste seg å være peridotsteiner. I det gamle Egypt ble det antatt at peridotsteinen kunne beskytte mot mareritt om natten, og steinen ble derfor kalt "solsteinen".

peridot sten i sin rå form som cabochon og med facetter

Mennesker med peridotsteinen som fødselsstein er ofte kjente for å være veldig godt likt og for å være snille mot andre. De er positive og gjør sitt beste for at de rundt seg skal føle seg bra, enten det er familie, venner eller fremmede. De er åpne og ærlige mot seg selv og mot andre, og de føler seg helt trygge på å være seg selv i enhver situasjon. På grunn av sin vennlige natur bygger mennesker med peridotsteinen som fødselsstein raskt vennskap med andre. I tillegg er folk som er født i august ofte utadvendte og sjarmerende, og de er ikke redd for å være i sentrum, selv om de ikke streber etter å være det. Et peridot-smykke er derfor det perfekte symbolet på å være snill mot andre og på å takle vanskelige situasjoner med ærlighet, troverdighet og overbevisning.

 

September fødselsstein - Safir steinens betydning

Hvis du ble født i september, er safiren din fødselsstein. Safiren er kjent for sin vakre, dypblå farge, som også er den mest verdifulle typen safir, selv om den kan ha alle slags andre farger med unntak av rødt. Siden middelalderen har safir vært populær, og blant buddhister ble det antatt at safir ga åndelig visdom, mens de blant grekerne bar steinen når de søkte råd fra oraklene.

blå safir sten i sin rå form som cabochon og med facetter

På grunn av safirens historiske betydning er folk født i september med safirpersonligheter ofte reservert og rolige, og de betror bare til de nærmeste. De tenker før de snakker og veier konsekvensene av det de vil si før de gir uttrykk for sin mening. Når de bygger et forhold til en annen person, er det oftest et dypt og meningsfylt forhold. I tillegg er de kjent for å være intelligente og svært pålitelige individer. De har en rolig energi over seg og er i stand til å opprettholde roen selv i pressede situasjoner. Selv om mennesker med safirpersonlighet er flinke til å tenke raskt i vanskelige situasjoner, er de ikke typene som skryter av sine egne kvaliteter, og man vil heller høre om prestasjonene fra venner og familie i stedet for fra seg selv. Safirsmykkene er derfor det ideelle symbolet på pålitelighet, troverdighet og evnen til å tenke på konsekvensene av det man sier til andre.

 

Oktober fødselssteine - Opal og Lyserød Turmalin betydning

Hvis du ble født i oktober, er det to fødselssteiner å velge mellom: opal og rosa turmalin. Begge steinene har likheter og forskjeller, og det er grunnen til at du vanligvis velger en av de to fødselssteinene du synes best samsvarer med din personlighet. Noen velger imidlertid å ha begge fødselssteiner hvis de representerer forskjellige aspekter av ens personlighet.

 

Opalens betydning

Opal er en veldig populær stein på grunn av sin helt unike skinnende overflate. Den kan ha et virvar av forskjellige vakre farger fra veldig lys til veldig mørk, hver med en vakker kalejdoskopisk overflate. På grunn av dette har opal i flere kulturer over tid vært assosiert med magi og det overnaturlige, og det ble antatt at steinen var i stand til å beskytte mot sykdom, samt at brukeren kunne forutsi fremtiden. I tillegg var steinen i noen kulturer et symbol på håp, sannhet og renhet.

hvid opal sten i rå form som cabochon og med facetter

Med disse egenskapene er individer født i oktober med en opal personlighet enormt trofaste og beskytter dem de har nær. De er gode til å inspirere andre mennesker rundt seg, og gjøre dem til naturlige ledere og pålitelige mentorer. De er enige om at alle rundt seg skal ha det bra, og derfor blir de ofte sett å bli involvert i prosjekter som hjelper andre mennesker. Et opalt smykke er derfor en flott påminnelse om evnen til å vise godhet mot andre mennesker og å gjøre en innsats for å få andre til å føle seg bra.

 

Lyserød Turmalin steins betydning

Turmalin dannes inne i jordens indre under hydrotermisk aktivitet og er, som opal, et av de mest fargerike mineralene på planeten. Til tross for at turmalinen kan ha mange vakre farger, er det spesifikt den rosa turmalinen som representerer mennesker født i oktober måned.

lyserød turmalin i rå form som cabochon og med facetter

Mennesker med en rosa turmalinpersonlighet blir ofte rastløse. De lengter etter opplevelser og eventyr, og derfor liker du å se dem reise rundt utrolige steder i verden. Selv om de virker rolige og ser ut til å ha kontroll over ting, vil folk født i oktober ofte ha mange summende tanker om det neste nye eventyret de skal oppleve. I tillegg er individer med en rosa turmalin personlighet kjent for å ha en sterk intuisjon. Et smykke med en rosa turmalin er derfor det ideelle symbolet på å søke gode opplevelser i livet, ikke for å være redd for å ta sjanser, men samtidig huske å stole på sin intuisjon, spesielt i vanskelige situasjoner.

 

November fødselsstein - Topaz steinens betydning

Topaz er fødselssteinen for deg som ble født i november. Det er en svært allsidig stein som kan ha mange forskjellige farger, som brun, blå, grønn, brun, rosa og hvit. Historisk sett var Topazet assosiert med rikdom og status, og i noen kulturer ble det til og med antatt at Topazet førte bæreren mot gull. I middelalderen ble Topazet vanligvis kuttet i figurer for å produsere spesielle krefter, for eksempel kunne en Topaz kuttet i en falk hjelpe en person til å ha et godt forhold til kongen. I Tyskland mente filosofen Sankt Hildegard (1098-1179) at hvis man la en Topaz ned i vin og deretter på en person med synshemmede øyne, ville personens syn bli kurert. Andre var av den oppfatning at topas gjorde bæreren usynlig og at den kunne beskytte mot mareritt hvis den ble plassert under puten om natten.

rå citron topaz cabochon topaz og facetteret topaz sten

Med disse historiske referansene er folk med Topaz som fødselsstein spesielt kjent for å være heldige, spesielt når det gjelder økonomiske forhold. De jobber hardt for de tingene de vil oppnå i livet, selv når ting ikke går som planlagt. I tillegg er folk født i november flinke til å underholde seg selv og andre, og derfor er de ofte sentrum for vennegrupper og familie. De er flinke til å holde mennesker sammen, tenke på andre, være rause og kan også tilgi andre for deres feil. Derfor er et topas-smykke den ideelle påminnelsen for folk født i november om å jobbe hardt for sine livsmål uten å miste folket og tingene i livet som virkelig betyr noe.

 

Desember fødselssteinene - Blå Topaz, Tanzanit og Turkisens betydning

Hvis du ble født i desember, er det tre fødselssteiner å velge mellom: den blå topaz, tanzanitten og turkisen. Selv om de tre steinene symboliserer forskjellige personlighetstrekk, har de det til felles at folk født i desember måned ofte er kjent for å være mer modne enn alderen avslører.

 

Blå Topaz steins betydning

Topaz er en stein som kan ha mange farger, men spesielt den blå topaz er populær for smykkedesign. Det kan variere i tone og være alt fra helt lyseblått og klart til veldig mørkeblått. Hvis du velger den blå topaz som fødselsstein i desember, har du en stein som historisk har vært kjent for å kurere sykdommer og tiltrekke kjærlighet. I tillegg ble det også antatt at den blå topazen kunne beskytte brukeren mot andres grådighet.

blå topaz i sin rå form som cabochon og med facetter

På grunn av dette er det kjent at blå topas personligheter er veldig snille mot andre mennesker, og at de kommer godt overens med alle utrolig enkelt, uansett hvilken situasjon de er i. Derfor er et smykke med den blå topas en flott påminnelse om å være bra for de rundt deg, vær rettferdig og gjør ditt beste for å skape en god atmosfære i enhver situasjon.

 

Turkis steins betydning

Turkis er en ugjennomsiktig stein som har en vakker turkisfarge som kan variere i tone fra lyseblå til gulgrønn. Ofte har steinen også mineralforekomster i seg, noe som gir den et vakkert mønster. Historisk sett var steinen spesielt populær blant gamle egyptere og azteker, for eksempel ble turkis brukt til å dekorere King Tuts gyldne begravelsesmaske. Det ble antatt at turkis gjorde en ærlig og klok, personlighetstrekk steiner er fortsatt forbundet med i dag.

turkis sten i sin rå form som cabochon og med facetter

I tillegg er mennesker med turkis som fødselsstein viljesterk, og når de setter et mål i livet, vil de alltid oppnå det gjennom hardt arbeid. Derfor er et turkis smykke det ideelle symbolet på at du vet hva du vil, så lenge du jobber hardt for det og at du kommer lengst med ærlighet.

 

Tanzanit steins betydning

Tanzanitten er sjeldent dyrebart edelstein som bare finnes i Nord-Tanzania i Afrika, og det er grunnen til at den har fått navnet 'tanzanitt'. Tanzanitten er kjent for sin fantastiske blå farge, som kan variere i tone fra veldig mørk blå til lys lilla. Når steinen blir utvunnet ut av bakken, vil den i sin råform i de fleste tilfeller være brun og bare i svært sjeldne tilfeller være blå. Dette fordi tanzanitten i sin råform må varmebehandles for at den blå fargen skal vises. En annen utrolig ting med tanzanitt er at den kan endre farge avhengig av hvilket lys den sees i, et fenomen som kalles pleokroisme som bare noen få steiner har.

en rå tanzanit sten som cabochon og med facetter 

Hvis du velger tanzanitt som fødselsstein, vil du ofte være den typen som elsker å absorbere ny kunnskap - uansett hva det er gjennom en god bok, en dokumentar, et kurs, en studie eller noe annet du synes er spennende. Med sin kunnskap er derfor tanzanittiske personligheter flinke til å snakke med nye mennesker, og de liker å diskutere sine meninger om et emne med andre, men alltid med et åpent sinn for andres meninger. Et smykke av tanzanitt er derfor et utmerket symbol på å huske å være nysgjerrig på nye emner og å være åpen for andres meninger. for å få et nyansert innblikk i et tema.

 

Interessert i å vite mer om edelsteine?

Les også våres ædelsten oversigt som gir et overblikk over hvilke utrolige typer edelstener som finnes eller les om hvordan edelstenes kvalitets vurderes og mye mer i våres godt at vide om ædelstene guide.

Vi vil gjerne innsamle cookies

Vi bruker informasjonskapsler for trafikklogg til å identifisere hvilke sider som brukes. Dette gjør det mulig for oss å forbedre vår hjemmeside, så den bedre imøtekommer behovet til våre besøkene, og forbedrer opplevelsen på hjemmesiden. Les mere her Persondata

Hvordan vil du se produktene våre?

Produktet ble lagt i handlekurven